От Северноцентралното горско предприятие разкриха 168 нарушения

От Северноцентралното горско предприятие разкриха 168 нарушения

1935 куб. м. дървесина са били обект на посегателство в държавните гори на територията на Великотърновска област през 2015 г. Това са установили служители на Северноцентралното държавно предприятие /СЦДП/.

Средно по 37 проверки на ден са извършвали в региона експерти от предприятието презгодината. Общият бройна инспекциите е 13 660, показва статистиката. Проверявани са както обектите за добив на дървесина, така също превозни средства и физически лица. 

168 нарушения, извършени в държавните гори в областта, са били разкритиот служителите на Северноцентралното държавно предприятие миналата година. 167 от съставените актове са за нарушения по Закона за горите, а един е издаден съобразно разпоредбите на Закона за лечебните растения. 234 пък са констативните протоколи, издадени през 2015 г.

През годината са задържани 13 МПС-та, с които са извършвани нарушения, а също 9 каруци и 2 коня. Горските са задържали още десетки моторни триони и брадви, които са били средство за незаконна сеч. Намерено е било и 500 кг незаконно отстреляно дивечово месо.

Строгите мерки срещу нерегламентираната сеч и бракониериерството са в сила и през 2016 г.

 

« назад