Център за почасови социални услуги ще заработи във Велико Търново

Център за почасови социални услуги ще заработи във Велико Търново

Център за почасово предоставяне на социални услуги ще заработи във Велико Търново от 1 юни, обяви на пресконференция директорът на общинската дирекция „Социални дейности и здравеопазване” Росица Димитрова. Това става възможно благодарение на одобрения проект на Общината, който се финансира по процедура „Независим живот” към оперативна програма „Развитие на човешките ресурси 2014-2020” . Стойността му надхвърля 499 000 лева.

40 лични асистенти и 14 домашни помощници ще помагат на хората в неравностойно положение в домашна среда или за социалното им включване в общността. Бъдещите потребители на новия център ще получат равен достъп до здравни, социални и други услуги. Работата с всеки един от хората ще бъде в зависимост от индивидуалната му оценка.

Чрез Центъра за почасово предоставяне на социални услуги в домашна среда или за социално включване на общността Община Велико Търново обогатява комплекса от предоставяните социални услуги. С хората в неравностойно положение ще работят психолог, медицинско лице, социален работник, а цялостната координация ще е отговорност на управителя.

Вече е обявен конкурсът за длъжностите управител и социален работник. Приемането на документи ще продължи до 23 март включително. Заявленията за участие и декларациите могат да бъдат получени в сградата на Общината или да бъдат изтеглени от сайта www.veliko-tarnovo.bg. Подаването им става в Центъра за информация и обслужване на гражданите.

 

« назад