Подготвен е голям проект за спортен комплекс западно от стадион „Ивайло” във Велико Търново

Подготвен е голям проект за спортен комплекс западно от стадион „Ивайло” във Велико Търново

Подготвили сме голям проект за спортен комплекс западно от стадион „Ивайло”. Той включва изкуствен терен, по-малък терен с естествено покритие, зона за лекоатлетическа подготовка, паркинг и др. каза Петко Павлов, управител на Общинско предприятие „Спортни имоти и прояви”.

След като се реализира проектът комплексът ще бъде затворен за да бъде направен по- модерен. „Необходимо е също да се възстанови осветлението на стадион „Ивайло”, за времето, в което футболният ни клуб ще се пребори и ще стигне до участие в „А” Професионална група, когато се предават пряко мачове по телевизията. Тогава ще е задължително да има осветление.

За подобряване на спортната база във Велико Търново трябва и ще бъде свършена още много работа. След като повече от четвърт век нищо не беше правено, сега наистина е направено и се прави много за спортните съоръжения’’, каза Петко Павлов и добави, че не бива да се спира надграждането на спортната база. Общинското предприятие се стреми да подменя остарелия и липсващ инвентар за поддръжка на спортната база. „През миналата година, с помощта на наши приятели, успяхме да закупим нови почистващи уреди. Помогнато ни бе за ремонта на съдийската стая на стадион „Ивайло”. Общината закупи нов много добър трактор - косачка за терена на стадион „Ивайло”, но има още страшно много техника, която е необходима за правилната обработка и поддръжка на терена’’. Има специализирани четки за разрошване на тревата, както и драг мрежи. „Надявам се постепенно, с възможностите на общината, с възможностите за кандидатстване по проекти, да успеем да закупим необходимата ни техника’’, обясни Павлов.

« назад