Прогноза за времето - 29 февруари, понеделник

Прогноза за времето - 29 февруари, понеделник

Максималните температури ще се повишат, като се очакват да бъдат между +14° и +19°, до +12° в Северозападна България и Черноморието. Облачността ще е разкъсана, на места до предимно слънчево, но по-значителна ще е главно северно от Стара планина. Пак около и северно от Стара планина ще духа до силен южен вятър, като поривите му ще достигат 45-65 км/ч. Късно вечерта, нощта на вторник, от югозапад ще започнат валежи.

Планините. Разкъсана облачност. Акцент в прогнозата върху вятъра от юг-югозапад, който ще бъде до бурен. Максимални температури до 1800 метра от +12° до +5°, над 2500 метра до +2°.

Европа. Стационарен циклон в Средиземно море и в понеделник ще е причина за значителните дъждове над Централното Средиземноморие, района на Адриатическо море, Централна Европа. Силни снеговалежи ще има около и над Алпите. Силни ветрове ще духат в Средиземно море, Западна и Централна Европа. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между +1° и +9°, Южна Европа до +14° и +22°, далеч на север от малко под 0° до -11°.

« назад