Кметът приветства майсторите на мартеници да предлагат произведения си в народни носии

Кметът приветства майсторите на мартеници да предлагат произведения си в народни носии
Кметът приветства майсторите на мартеници да предлагат произведения си в народни носииКметът приветства майсторите на мартеници да предлагат произведения си в народни носииКметът приветства майсторите на мартеници да предлагат произведения си в народни носии

Снимки: Община Велико Търново

Ето и думите на кмета на Велико Търново инж. Даниел Панов:

„От сърце приветствам инициативата на майсторите на мартеници да предлагат прекрасните си произведения, нагиздени в народни носии

Благодарение на тяхната инициативност, въображение и патриотизъм, базарът на мартеници от днес е още по-красив и привлекателен, както за нашите съграждани, така и за гостите на Старата столица.
От все сърце поздравявам всички, които изпитват законно чувство на гордост и самочувствие на великотърновци и българи. Подкрепям напълно тяхното начинание и апелирам всички да почитаме и пазим традициите. Да помним, съхраняваме и предаваме на поколенията онова, което съхранява нашата идентичност.
Лично за мен, а убеден съм и за всеки великотърновец и българин тази инициатива е прекрасен начин да си припомним своите корени, традиции, да отдадем почит на символа на мартеницата и на всички майстори, които пазят живи националните традиции.
Доставихте ми истинска радост и ми дадохте още едно основание да се гордея, че съм от Велико Търново.“ каза Даниел Панов.

« назад