Прогноза за времето - 1 март, вторник

Прогноза за времето - 1 март, вторник

През нощта от запад-югозапад ще започнат валежи от дъжд, като в последствие ще превали и над останалата част от страната. През втората половина на денонощието над южните райони ще се чуят и гръмотевици. Около Стара планина, в Източна България, ще духа до силен вятър от югозапад. Максимални температури между +14° и +19°, на места по Черноморието до +12°.

Планините. Валежи се очакват и по планините, които по високите части ще са от сняг. Максимални температури до 1800 метра от +13° до +5°, над 2500 метра до -4°. Вятърът ще е до силен от югозапад-запад.

Европа. Двуцентрова циклонална област ще определя времето от Южна Италия до Беларус. Ще вали дъжд, ще има и гръмотевици, а в тилната част на тази област, над Централна Европа, ще вали и сняг. Друг циклон между Великобритания и Норвегия ще носи бурно време за тази част на континента. В района на Северно море поривите на вятъра ще достигат 80-100 км/ч, очакват се и силни дъждове. Максимални температури в Северна и Североизточна Европа от +2° до -8°, Южна Европа до +12° и +21°, в останалата част на континента между 0° и +10°.

« назад