Кметът издаде заповеди за принудително премахване на извадени от употреба автомобили

Кметът издаде заповеди за принудително премахване на извадени от употреба автомобили

Кметът на Община Велико Търново инж. Даниел Панов издаде заповеди за принудително премахване на 24 извадени от употреба автомобили, които са паркирани или изоставени върху общинска площ.

Тези моторни превозни средства са паркирани или изоставени върху общинска площ и ще бъдат принудително премахнати по силата на заповеди, които издадох след обстойна проверка. Акцията по установяване на излезли от употреба моторни превозни средства бе извършена от комисия, която назначих. Дейността по репатриране се извършва от оторизирана фирма, партньор на Община Велико Търново по сключен договор.

На общинската площадка за временно съхранение и разкомплектоване са вече преместени четири моторни превозни средства, едно от които е малък автобус. Изпълнителят е разглобил два автомобила.

Проверката за установяване на извадени от употреба моторни превозни средства на територията на община Велико Търново започна през август и продължава до момента. За този период са установени общо 84 различни по вид автомобили. Комисията трябваше също да издири собствениците на преброените возила с регистрационни номера и да им издаде предписания за доброволно освобождаване на площите. На колите без табели уведомленията бяха залепени под формата на стикер. 60 от собствениците изпълниха съставените предписания.

« назад