Днес във Велико Търново се открива фотоизложба "Аз искам = аз мога"

Днес във Велико Търново се открива фотоизложба "Аз искам = аз мога"

Изложбата „Аз искам = аз мога“   ще бъде открита днес от 17:30 ч. в Изложбени зали „Рафаел Михайлов“ във  Велико Търново. Изложбата се  организира от сдружение „Фортуна“ и Община Велико Търново, в изпълнение на проекта „Никога не е късно“, чиято цел е интеграция и ресоциализация на деца, жертва на насилие и трафик, като в случая това са обитателите на Кризисния център в с. Балван.


Проектът е десетмесечен и за този период членовете на сдружение „Фортуна“ са дали възможност на децата да изразят моментите и случките, които са ги впечатлили, да покажат преживяванията си чрез силата на обектива. В изложбата се показват места, които са посетили  в модула „Туризъм“  на проекта –  връх Безбог, Перперикон и хижа Беклемето.
На тези места децата са били в средата на възрастните членове на сдружението. Амбицията на това изложение е да покаже в снимки пътя от „Аз искам“ до „Аз мога“. Снимките са поглед през обектива на две поколения, които имат еднаква нужда от човешка топлина и семеен уют.
Изложените фотоси са правени от деца, които са участвали в модула „Туризъм“, както и от членове на сдружение „Фортуна“ и от ръководния екип на Клиничния център. На снимките не еотбелязано дали авторът е дете или възрастен, за да могат посетителите на изложбата да гласуват безпристрастно за своя фаворит.


 Откриването неслучайно е на 8-ми март. Така децата правят подa рък на майката – без значение дали тя е биологична или по призвание.

« назад