В СОУ „Емилиян Станев“ се проведе Ден на Великотърновския университет

В СОУ „Емилиян Станев“ се проведе Ден на Великотърновския университет

В най-голямото училище в Община Велико Търново - СОУ „Емилиян Станев“ се проведе Ден на Великотърновския университет.

В часа на класния ръководител се събраха над 50 любознателни абитуриенти, на които тази година предстои една от важните стъпки в живота, кандидатстване във висше учебно заведения.  Те бяха запознати с историята и традициите на Университета, начините за кандидатстване, датите на изпитите, новите специалности и предимствата да си студент във ВТУ „Св. св Кирил и Методий“.

Доц. д-р Владимир Владов, доц. д-р Димитър Симеонов, доц. д-р Стела Стоянова, ас. Иван Бянов и ас. Василиса Вълкова разказаха на бъдещите студенти за три от големите факултети - Филологически факултет, Исторически факултет и Стопански факултет и симбиозата на специаслности „Туризъм“, „Културен туризъм“ и чуждоезиково обучение.

СОУ "Емилиян Станев" е базово училище за Великотърновския университет, наложило се като територия за работа на бъдещите млади учители. Повече от 20 години то е база за обучение на студенти.

Инициативата Ден на Великотърновския университет в часа на класния ръководител завърши с много въпроси, усмивки и обещанието за нова среща, но този път на студентските банки през академичната 2016-2017 година.

« назад