Възстановиха над 20 километра улици и пътища в община Велико Търново

Възстановиха над 20 километра улици и пътища в община Велико Търново

Над 20 километра улици и пътища в община Велико Търново бяха възстановени в резултат на успешната реализация на проект, финансиран от европейския фонд „Солидарност”. Това обявиха днес заместник-кметът проф. Георги Камарашев и началникът на общинския отдел „Техническа инфраструктура” инж. Цанко Бояджиев. Девет са обектите, включени в проекта “Възстановяване на  функционирането на инфраструктурата в сферата на транспорта и осигуряване на превантивна инфраструктура на територията на община Велико Търново” – 16 улици, общински път и отводнителен канал.

 

Стойността на реално извършените строително-монтажни работи е в размер на 1 362 041, 82 ст. Максималната обща сума, която Община Велико Търново може да получи по линия на фонд „Солидарност” за възстановяване на щетите от наводнението на 19 юни 2014г., бе 1 410 926,74 лв. Предстои подаване на отчет до Управялващия орган, проверка и преценка на работата и разплащане.

 

По проекта са възстановени тротоарната и асфалтова настилки на ул. „Григорий Цамблак” във. Велико Търново, още три улици в Килифарево и още пет отсечки в Дебелец. Ремонтиран е общинският път VTR 2016 от с. Нацовци до с. Големаните. Възстановени са по една улица в селата Пчелище, Плаково и Нацовци. В с. Райковци са реконструирани две отсечки, като едната е част от общински път VTR 3020 “2-55”, заедно с отводнителен канал. Две улици са възстановени и в с. Миндя.

Срокът на реализацията на проекта бе 8 месеца, като дейностите по засегнатите обекти от бедствието започнаха на 20 август 2015 г..  Изпълнител е консорциум “Търновски пътища“ - Велико Търново.

 

Допълнително е възстановена и част от предпазната дига по десния бряг на р. Белица в Дебелец.

« назад