Концертът във Велико Търново ще бъде много емоционален!

Концертът във Велико Търново ще бъде много емоционален!

На 14 март Любо Киров, Стенли и Митко Кърнев от супергрупата „Легендите“ дадоха пресконференция в сградата на Община Велико Търново, където обявиха старта на националното си турне. Първият концерт ще се проведе на 18 март в Двореца на културата и спорта „Васил Левски“ от 19:00 часа. Събитието е част от честванията на Празникът на Старата столица (22 март).

От страна на домакините на събитието присъства г-жа Нелина Църова, директор на Дирекция „Култура и туризъм“, която  сподели от името на Община Велико Търново, че се радва на възможността едни от най- обичаните музиканти да станат част от празника на града.

„Нямаме търпение да свирим пред великотърновската публика, която цени качествената рок музика и създава страхотно настроение. Затова избрахме да започнем националното си турне именно от тук“, съобщи на пресконференцията Митко Кърнев.

Йордан Караджов от „Сигнал“, Константин Цеков от ФСБ, Митко Кърнев от D2, Любо Киров, Константин Марков и Стенли от „Тангра“, ще изпълнят своя звезден репертоар от най-добрите български рок парчета от последните 40 години.

„Когато се събрахме с изненада открихме колко хубави български песни са написани. Едно е да ги слушаш по радиото, но когато започнеш да ги разучаваш и разбереш колко мисъл има зад всяка мелодия и аранжимент, уважението към авторите и изпълнителите се покачва многократно“, сподели Стенли.

Парчетата ще звучат в оригинален аранжимент, но публиката ще види артистите в различна светлина – Данчо Караджов ще изпълнява песни на ФСБ и Тангра, Стенли ще направи оригинален прочит на репертоара на D2,  Любо Киров – освен като певец ще влезе в ролята на барабанист и всичко това подсилено с брилянтното свирене на Митко Кърнев, Константин Марков и Константин Цеков.

Публиката във Велико Търново ще чуе най-добрите български рок парчета като „Нашият град“, „Сто години“, „Нямаше кой да ни каже“, „Другият“, „Обещание“, „Може би“, „Любовта, без която не можем“, „Обсебен“, „Бъди какъвто си“, „Има ли цветя“, „Оловният войник“, „Жулиета“, „След десет години“, „Сбогом“, „Ледено момиче“, „Да те жадувам“.

„Искаме да подчертаем, че не ние сме Легендите. Легендарни са песните, които изпълняваме с огромно удоволствие и които продължават да вълнуват публиката след толкова много години“, каза Любо Киров и допълни „Сигурни сме, че турнето ни ще бъде много успешно, защото хората искат да чуят любимите си парчета, проверени през годините“.

« назад